Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό ρεκόρ τα ελληνικά 10ετή ομόλογα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό ρεκόρ τα ελληνικά 10ετή ομόλογα
Κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Απομακρύνθηκαν από το χαμηλό ρεκόρ του 3% που σημείωσαν τη Δευτέρα οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Σήμερα, Τετάρτη οι τιμές διαμορφώθηκαν στο 3,175%, κοντά στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν όψει των πρόωρων εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Reuters, τo κόστος δανεισμού της Ιταλίας αυξήθηκε, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο αντιπροέδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εγγυηθεί το κρατικό χρέος για να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα οι αποδόσεις των ομολόγων.

Τα στοιχεία ενεργητικού που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια έκαναν ράλι στην αρχή της συνεδρίασης, με τις αποδόσεις των γερμανικών και αμερικανικών 10ετών ομολόγων να υποχωρούν μετά από δημοσιεύματα ότι η Κίνα είναι έτοιμη να αντιδράσει κατά των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας τις εξαγωγές της σε σπάνιες γαίες - μία ομάδα 17 χημικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε οτιδήποτε από υψηλής τεχνολογίας ηλεκτρονικά προϊόντα έως στρατιωτικό εξοπλισμό. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν τριών ετών, στο -0,172%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider