Στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 7 Ιουνίου ξεκινούν οι αιτήσεις στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς
Στις 7 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Στις 7 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών σε ιδιωτικούς και δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Η διάθεση των vouchers στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων θα γίνει από την πρώτη κιόλας κατανομή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου.

Επιπλέον, οι δύο Υπουργοί ανακοίνωσαν ότι αλλάζει η διαδικασία, καθώς φέτος έως τις 15 Ιουλίου θα οριστικοποιηθούν οι δικαιούχοι των vouchers και να μπορούν οι γονείς να κλείσουν θέση στο σταθμό της επιλογής τους.

Ο κ. Χαρίτσης και η κ. Φωτίου εκτίμησαν ότι θα καλυφθούν περισσότερες από 140.000 θέσεις και τόνισαν ότι στόχος είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις και να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

«Φέτος διασφαλίσαμε το μεγαλύτερο ποσό χρηματοδότησης, ύψους 270 εκ. ευρώ, που έχει δοθεί ποτέ για το πρόγραμμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ενώ η κα Φωτίου δήλωσε πως «μέσα σε 4 χρόνια κρίσης, αυξήσαμε τις δαπάνες για το παιδί από 822 εκατ. ευρώ το 2015 σε 1,4 δισ. ευρώ το 2018 και φέτος αυξάνουμε ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό για να φτάσουμε στο 1,5 δισ. ευρώ».

Να σημειωθεί ότι το 2015 οι δωρεάν θέσεις ήταν 79.000 και φέτος θα ξεπεράσουν τις 140.000 (αύξηση 80%), ενώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος αυξάνεται κατά 50%, από 182 εκατ. ευρώ το 2015 στα 270 εκατ. ευρώ για το 2019-2020.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) με προθεσμία 22 ημερών. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου, ενώ τα οριστικά στις 15 Ιουλίου.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργες μητέρες και οι εργαζόμενες (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες) στον ιδιωτικό τομέα, ενώ τα κριτήρια επιλογής βασίζονται στο οικογενειακό εισόδημα, την εργασιακή θέση και την οικογενειακή κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑμεΑ). Οι αιτήσεις των ΑμεΑ γίνονται δεκτές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη άλλο κριτήριο.

Υπενθυμίζεται πως το περσινό σχολικό έτος υποβλήθηκαν 161.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 141.000 και δόθηκαν 95.000 vouchers, ενώ στη δεύτερη κατανομή εξυπηρετήθηκαν άλλες 32.000 περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός δομών περίπου 14.000 παιδιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider