Ενστάσεις για τις παροχές - Τήρηση των δεσμεύσεων ζητά το ολλανδικό κοινοβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενστάσεις για τις παροχές - Τήρηση των δεσμεύσεων ζητά το ολλανδικό κοινοβούλιο
Την επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί το πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, θα ζητήσει η Ολλανδία.

Ενστάσεις για τις παροχές της ελληνικής κυβέρνησης έχουν διαφανεί τις τελευταίες ημέρες από άλλα κράτη-μέλη και κοινοβούλια της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το ολλανδικό κοινοβούλιο το οποίο θα ζητήσει την θα ζητήσει την επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί το πλαίσιο της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας.

Όπως τονίζουν στις Βρυξέλλες, οι εταίροι δεν είναι διατεθειμένοι να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας σχετικά με την υποχρέωση της Ελλάδας σε ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2022.

Δεν θα συζητήσουν επίσης το επόμενο διάστημα ούτε το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της μείωσης του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Ανησυχίες εκφράστηκαν και στη συνεδρίαση του Εurogroup που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, σχετικά με τις παροχές της κυβέρνησης για το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider