Επιμένει ο Στουρνάρας: Οι παροχές μπορεί να εκτροχιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο Στουρνάρας: Οι παροχές μπορεί να εκτροχιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους
Δεύτερη παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα για τις προεκλογικές παροχές μέσα σε ένα 24ωρο.

Νέο σήμα κινδύνου για τις παροχές της κυβέρνησης εκπέμπει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.

«Η Αθήνα δεν έχει δημοσιονομικό περιθώριο για παροχές», δηλώνει σήμερα στους Financial Times ο κεντρικός τραπεζίτης, επαναλαμβάνοντας ό,τι δήλωσε και χθες, Τετάρτη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το πακέτο των προεκλογικών παροχών, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την ερχόμενη εβδομάδα, μπορεί να εκτροχιάσει τους στόχους της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα», δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας στους Financial Times.

«Τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα – εξαιρείται το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους – υποχώρησε κατά 0,5% του ΑΕΠ συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2018», δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ και προβλέπει πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί, καθώς ενόψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες προγραμματίζονται τον Οκτώβριο, θα μειώνονται τα φορολογικά έσοδα.

«Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για παροχές», επαναλαμβάνει ο κεντρικός τραπεζίτης και προσθέτει πως «η κυβέρνηση δεν θα κατορθώσει να συλλέξει φόρους, με τον ίδιο ρυθμό όπως πέρυσι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider