Μοσκοβισί για παροχές Τσίπρα: Θα αξιολογηθούν

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί για παροχές Τσίπρα: Θα αξιολογηθούν
«Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Υπό αξιολόγηση βρίσκονται την παρούσα περίοδο οι παροχές της ελληνικής κυβέρνησης για το 2019, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία θα παρουσιαστεί εν ευθέτω χρόνω και όχι σήμερα», σημείωσε.

Ερωτηθείς για τις ελληνικές παροχές ο Γάλλος Επίτροπος υπογράμμισε τα εξής: «Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα. Είναι προς το συμφέρον όλων να συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές αρχές».

Ο ίδιος προσέθεσε πως ο διάλογος αυτός θα πρέπει να βασίζεται τόσο στο δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων όσο και στον κοινωνικό αντίκτυπο, αλλά και στην ανάπτυξη.

Στη βάση αυτή είπε πως είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, κάτι που όπως είπε είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και υπέφεραν από την κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider