Αψηφά τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αψηφά τις ευρωπαϊκές προειδοποιήσεις ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
«Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προβληματισμούς, θα είχα μαζέψει αρκετά για να πάω με παρέα για δέκα ημέρες στη Σαντορίνη», δήλωσε με ειρωνεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος τις χθεσινές δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου για το κυβερνητικό πακέτο παροχών, μιλώντας σήμερα από τη Βουλή.

«Αν έπαιρνα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε προβληματισμούς, θα είχα μαζέψει αρκετά για να πάω με παρέα για δέκα ημέρες στη Σαντορίνη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει κοστολογήσει πλήρως τα μέτρα του 2019. Αν και παραδέχθηκε πως είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ και ξεπερνούν τον δημοσιονομικό χώρο που έχει προσδιορίσει η κυβέρνηση, ωστόσο υποστήριξε πως θα προκύψουν πρόσθετα έσοδα από τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις. «Κερδίζουμε 200 εκατ. ευρώ από τις δόσεις. Έχουμε και μια καβάτζα αν κάτι δεν πάει καλά», είπε.

Ο ίδιος στο σημείο αυτό υποστήριξε πως η κυβέρνηση δουλεύει με σχέδιο, πρόγραμμα και συμμαχίες. «Κάνουμε πολιτική πάνω στους αριθμούς, δεν μεταμορφώνουμε τους αριθμούς για να κάνουμε την πολιτική μας», ανέφερε.

Για τις επικρίσεις της ΝΔ, η οποία υποστηρίζει πως το επίδομα στους συνταξιούχους δεν είναι 13η σύνταξη και ότι οι μειώσεις στο ΦΠΑ είναι αποσπασματικές ο υπουργός Οικονομικών επικαλέσθηκε το δημοσιονομικό χώρο.

«Έχουμε συγκεκριμένο δημοσιονομικό χώρο», είπε και προσέθεσε: «Είτε υπολογίζετε ότι είναι μεγαλύτερος και άρα πρέπει να καταθέσετε τις τροπολογίες ή να μας πείτε τι θα κόψετε απ’ όσα φέραμε. Εμείς κάναμε ισορροπημένη πολιτική, δίνουμε κάτι σε όλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider