Μετά τις εκλογές η έκδοση του επταετούς ομολόγου

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά τις εκλογές η έκδοση του επταετούς ομολόγου
Από τις εξαγγελίες Τσίπρα για το πακέτο παροχών, η απόδοση του 10ετούς έχει σημειώσει άλμα 20 μονάδων βάσης, από το 3,35% στο 3,55% σήμερα.

Οριστική αναβολή για μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου-Ιουνίου παίρνει η έκδοση του επταετούς ομολόγου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να βγούμε τώρα», αναφέρουν στο insider.gr πηγές με γνώση των διαδικασιών. Σημειώνεται ότι η έκδοση βρισκόταν στο τραπέζι του ΟΔΔΗΧ μέχρι και εχθές, Δευτέρα. Ωστόσο, η συνεχής άνοδος των αποδόσεων του 10ετούς ομολόγου, στον απόηχο των εξαγγελιών των παροχών από τον πρωθυπουργό, ματαίωσαν τα σχέδια της νέας έκδοσης.

«Πρόθεσή μας είναι να είμαστε συνεπείς με το χρονοδιάγραμμα των εκδόσεων κρατικού χρέους, ωστόσο, τίποτα δεν μας πιέζει να βγούμε στις αγορές υπό τις παρούσες συνθήκες», εξηγεί η ίδια πηγή. Πράγματι, από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το πακέτο των παροχών εν όψει και εκλογών την προηγούμενη Τρίτη 7 Μαΐου, η απόδοση του 10ετούς έχει σημειώσει άλμα 20 μονάδων βάσης, από το 3,35% στο 3,55% σήμερα.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται χαμηλότερη τιμή για τους τίτλους και η στιγμή δεν θεωρείται ευνοϊκή για μία νέα έκδοση σύμφωνα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider