«Ο Wolfang Schaeuble δεν είναι και… φανατικός της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Νομίζω πως η συνάντηση πήγε καλά, αλλά ο Schaeuble δεν είναι και… φανατικός της ελάφρυνσης του χρέους», απάντησε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον Alpha, o κ. Τσακαλώτος, μετά το πέρας του κρισιμότατου αυτού ραντεβού. Παρών στη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ήταν και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Η ατζέντα των δύο Ελλήνων υπουργών στην Ουάσιγκτον είναι «καυτή», ενώ μετά τη συνάντηση με τον Schaeuble, ακολουθούν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μario Draghi.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση και με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ενώ το Σάββατο θα έχει επαφές με τον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.

Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ Catherine Novelli.

Sapin: Αναζητείται λύση στο τρίγωνο «ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα»

Τη διαβεβαίωση προς την ελληνική πλευρά, ότι αναζητά λύση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, βασισμένη στο τρίγωνο «ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα», παρείχε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μichel Sapin.

Ο Sapin είχε, νωρίτερα, συνάντηση στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο Sapin ανέφερε χαρακτηριστικά στους κ. κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη πως «εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών».

Ενώ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Sapin επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνσή του, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα και ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση των κ. κ. Sapin, Tσακαλώτου και Σταθάκη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.