Τσακαλώτος για 120 δόσεις: Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, όχι τους κακοπληρωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος για 120 δόσεις: Θέλουμε να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, όχι τους κακοπληρωτές
Το νομοσχέδιο κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή. «Η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και όχι τους κακοπληρωτές», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τι είπαν Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τα βασικά σημεία του πολυνομοσχεδίου για την τριπλή ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, παρουσιάζουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

«Με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η κυβέρνηση θέλει να στηρίξει όσους έχουν ανάγκη και όχι τους κακοπληρωτές», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιβεβαιώνοντας πως «η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα γίνει αύριο, Δευτέρα».

«Στη ρύθμιση των 120 δόσεων υπάγονται όλοι, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια», δήλωσε, από την πλευρά της, η Έφη Αχτσιόγλου, επαναλαμβάνοντας πως η καινοτομία του νομοσχεδίου έγκειται στο ότι προβλέπεται «κούρεμα» της βασικής οφειλής για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. «Θα υπάρχει ‘κούρεμα’ προσαυξήσεων κατά 85%», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι ως ελάχιστο ποσό δόσης ορίζονται τα 50 ευρώ, ενώ για τους αγρότες η ελάχιστη δόση θα είναι τα 30 ευρώ».

«Στη ρύθμιση προς τους ΟΤΑ εντάσσονται όλες οι παρελθούσες οφειλές», σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider