Sapin: Αναζητείται λύση στο τρίγωνο «ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sapin: Αναζητείται λύση στο τρίγωνο «ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα»

Τη διαβεβαίωση προς την ελληνική πλευρά, ότι αναζητά λύση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, βασισμένη στο τρίγωνο «ΔΝΤ - Γερμανία - Ελλάδα», παρείχε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μichel Sapin.

Ο Sapin είχε συνάντηση στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των εργασιών της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Παγκόσμιας Τράπεζας με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο Sapin ανέφερε χαρακτηριστικά στους κ. κ. Τσακαλώτο και Σταθάκη πως «εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών».

Ενώ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο Sapin επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ελάφρυνσή του, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα και ισχυρό σήμα στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με τους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση των κ. κ. Sapin, Tσακαλώτου και Σταθάκη πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider