Νέα ρεκόρ καταρρίπτουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, αφήνοντας πολύ… πίσω τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Bloomberg, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που ολοένα και υποχωρούν, τα έχουν κάνει να ξεχωρίζουν έναντι των ομολόγων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Οι χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αποτελούν μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ελληνικών δεκαετών ομολόγων υποχωρούν για 14 διαδοχικές συνεδριάζεις, πλησιάζοντας το ιστορικό χαμηλό του 2005 (3,206%) επιβεβαιώνει ότι το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα κινεί τις διαδικασίες για πρόωρη αποπληρωμή σημαντικού μέρους των δανείων που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή, από πλευράς αποδόσεων ομολόγων. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα θα δώσει τροφή για… περισσότερα πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα, όταν η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου πέσει κάτω από το ιστορικό χαμηλό του 3,206%», επισημαίνουν οι αναλυτές της Commerzbank. «Οι επενδυτές λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, ενώ την ίδια ώρα στην Ιταλία επιδεινώνεται. Όσο η αντίθεση αυτή συνεχίζεται, τόσο θα ενισχύεται το θετικό momentum για την Ελλάδα», εξηγούν.

«Οι οίκοι αξιολόγησης επιθυμούν να δουν τους επενδυτές να αγοράζουν ελληνικά ομόλογα, προτού αρχίσουν να αναβαθμίζουν την ελληνική οικονομία», σημειώνουν, από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Societe Generale.