Σπάνε κάθε ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα – Πτωτικά οι αποδόσεις για 13 διαδοχικές συνεδριάσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σπάνε κάθε ρεκόρ τα ελληνικά ομόλογα – Πτωτικά οι αποδόσεις για 13 διαδοχικές συνεδριάσεις
Την Τρίτη η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,27%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2005 και πλησιάζοντας το ιστορικό χαμηλό του 3,203%.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτουν τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία όπως άλλωστε έγραφε χθες το Bloomberg, έχουν γίνει «τα αγαπημένα των επενδυτών».

Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 14 ετών, ενώ αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι αποδόσεις πέφτουν για 13 διαδοχικές συνεδριάσεις.

Σήμερα Τρίτη, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 3,27%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2005 και πλησιάζοντας το ιστορικό χαμηλό του 3,203%.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται, άλλωστε, να κατατεθεί το επίσημο αίτημα της Ελλάδας για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει η χώρα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters, η Ελλάδα θα καταθέσει ίδιο αίτημα και στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να λάβει την έγκρισή του για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το ΔΝΤ.

Η Ελλάδα επιθυμεί, σύμφωνα με το Reuters, να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,7 δισ. δολαρίων από το σύνολο των δανείων που έχει λάβει από το ΔΝΤ.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει το ίδιο ποσό και στον ESM, εκτός από το ΔΝΤ. Ωστόσο, ο ESM πιθανότατα θα παραιτηθεί της απαίτησής του αυτής.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, το ΔΝΤ εμφανίζεται σύμφωνο με την πρόθεση της ελληνικής πλευράς να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των δανείων της και πλέον μένουν μόνο οι τα διαδικαστικά, ώστε να προχωρήσουν οι διεργασίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider