«Η Ελλάδα προσελκύει ξανά το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς η ανάπτυξη επιστρέφει», γράφουν τη Δευτέρα οι Financial Times, σχολιάζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα «από το 2005 στα οποία υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων».

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο εν λόγω δημοσίευμα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 14 ετών, καταδεικνύοντας το «δυναμικό comeback» για τη χώρα που πυροδότησε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 3 μονάδες βάσης, στα επίπεδα του 3,274%, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2005.

«Η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τοποθετείται μεταξύ των χωρών που καταγράφουν τις κορυφαίες οικονομικές επιδόσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης», σχολίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον περασμένο Μάρτιο, στη σχετική έκθεση που δημοσιοποίησε.

Και όλα αυτά την ώρα που η Αθήνα δρομολογεί τις διαδικασίες για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, ωστόσο η ανάπτυξη δεν είναι τόσο δυναμική όσο ελπίζαμε», επισημαίνει η Oxford Economics και προειδοποιεί «εάν η Ελλάδα δεν επανεκκινήσει την οικονομία της και δεν διευρύνει σημαντικά τη φορολογική της βάση, θα μείνει παγιδευμένη σε ένα περιβάλλον υψηλού χρέους και χαμηλής ανάπτυξης».