Brexit: «SOS» Ντράγκι στις ευρωπαϊκές τράπεζες – Ετοιμαστείτε για όλα τα σενάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: «SOS» Ντράγκι στις ευρωπαϊκές τράπεζες – Ετοιμαστείτε για όλα τα σενάρια
«Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια, συμπεριλαμβανομένου ενός άτακτου Brexit», προειδοποίησε ο Μάριο Ντράγκι.

Μήνυμα επαγρύπνησης προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, προκειμένου να προετοιμαστούν για όλα τα πιθανά σενάρια, σε ό,τι αφορά το Brexit, απέστειλε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

«Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν στο Brexit», προειδοποίησε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Ντράγκι.

Η αναβολή του Brexit «σημαίνει ότι ο κίνδυνος να βρεθούμε στο χείλος της αβύσσου έχει αποφευχθεί βραχυπρόθεσμα», αλλά «ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει να συνεχίσει να προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβανομένου ενός άτακτου Brexit» δήλωσε ο Ντράγκι από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.

«Η προοπτική της Ευρωζώνης εξαρτάται ουσιαστικά από το ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης», τόνισε ο Μάριο Ντράγκι, ενώ σημείωσε, περαιτέρω, την ανάγκη για συνεχή πολυμερή συνεργασία για τη μείωση των εμπορικών διενέξεων και την άμβλυνση των κινδύνων σημαντικής διατάραξης της οικονομικής δραστηριότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Υπενθυμίζεται εδώ πως το βράδυ της περασμένης Τετάρτης οι ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν να αναβάλλουν το Brexit μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider