Το Eurogroup ζήτησε μείωση του αφορολόγητου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Eurogroup ζήτησε μείωση του αφορολόγητου
Τη μείωση του αφορολόγητου ζητά το Eurogroup από την ελληνική κυβέρνηση για να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

προχωρήσει στη μείωση του αφορολόγητου, προκειμένου να υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης κατέστησε σαφές το Eurogroup προς την ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup, που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Η κυβέρνηση «επανέλαβε τη γενική δέσμευση» να συνεχίσει να εφαρμόζει τις βασικές μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν από το πρόγραμμα του ESM, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του Eurogroup.

Στο ανακοινωθέν γίνεται ξεκάθαρα λόγος για διεύρυνση της φορολογικής βάσης, καθώς και για άλλες φιλικές φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη.

«Πράσινο» φως για την δόση των 970 εκατ. ευρώ

Το Eurogroup έδωσε σήμερα το πράσινο φως για να προχωρήσουν η δόση και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ανέφερε μετά το πέρας του Eurogroup, ότι το ακριβές ποσό της εκταμίευσης ανέρχεται στα 973 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 644 εκατ. αφορούν στην επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα και τα υπόλοιπα στην αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Υπενθύμισε επίσης ότι δεν πρόκειται για νέο δάνειο αλλά για «μεταφορά» κεφαλαίων, χωρίς προϋποθέσεις που συνδέονται μόνο με τη δέσμευση της Ελλάδας να συνεχίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και που θα τη βοηθήσουν να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Ο Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η εκταμίευση θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης και «όχι αργότερα από τις αρχές Μαΐου».

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη αναφέρει το insider.gr, στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη εβδομάδα – θα οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων και Ταμείου για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των 9,4 δισ. ευρώ που οφείλει η χώρα μας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποπληρώσει το ακριβό μέρος των δανείων του ΔΝΤ, που ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ και φέρον επιτόκιο κοντά στο 5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider