Στο «τραπέζι» της ΕΚΤ πιο επιθετικά μέτρα – Τι έδειξαν τα πρακτικά του Μαρτίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «τραπέζι» της ΕΚΤ πιο επιθετικά μέτρα – Τι έδειξαν τα πρακτικά του Μαρτίου
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στις επερχόμενες συνεδριάσεις τους.

Περισσότερα – και πιο επιθετικά – μέτρα στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας συζήτησαν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης τους τον Μάρτιο.

Παράλληλα, άφησαν να εννοηθεί ότι θα μπορούσαν να αναλάβουν νέα μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας στις επερχόμενες συνεδριάσεις της ΕΚΤ.

Ειδικότερα, τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΕΚΤ που έλαβε χώρα το διήμερο 6-7 Μαρτίου, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, υπογραμμίζουν τις βαθιές ανησυχίες των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας, ότι η ήπια ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε, στις 7 Μαρτίου, ένα νέο πρόγραμμα χορήγησης φθηνών δανείων προς τις τράπεζες, ενώ δεσμεύθηκε να μην αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνεδρίαση του Μαρτίου, ορισμένοι αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια πριν από το Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα πρακτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider