Στα άκρα η κόντρα Πετρόπουλου-Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα άκρα η κόντρα Πετρόπουλου-Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις του ΕΦΚΑ
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν χθες ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος και ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης του ΕΦΚΑ.

Η κόντρα ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες του κ.Βρούτση περί αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διαγραφής χιλιάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ.

Για ψέμα που τιμά την Πρωταπριλιά και υπονομεύει το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έκανε λόγο ο κ. Πετρόπουλος σε δήλωσή του, διαψεύδοντας την καταγγελία.

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε χθες ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το ζήτημα, στην οποία ο ίδιος κάνει λόγο για «μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού πλήθους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης».

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αποκρύπτεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι οποίες αναιτιολόγητα μπαίνουν στο αρχείο μετά από παρέμβαση στο πληροφοριακό σύστημα του πρωτοκόλλου».

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Βρούτση, ο κ. Πετρόπουλος διέψευσε τα περί αλλοίωσης του πρωτοκόλλου, δηλώνοντας πως «καμία παρέμβαση δεν έχει γίνει στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων. Καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί. Τεχνικά δεν θα μπορούσε να συμβεί ούτε το ένα ούτε το άλλο».

Στην ίδια δήλωση, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επισημαίνει πως οι αιτήσεις συνταξιοδότησης είτε διεκπεραιώνονται με την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων, είτε απορρίπτονται επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, είτε η επεξεργασία τους βρίσκεται σε αναστολή επειδή ελλείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους.

«Για κάθε μία από τις περιπτώσεις αυτές, ο ασφαλισμένος ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης της αίτησής του».

Ο υφυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει μειώσει κατά 72% τις εκκρεμότητες και έχει εκδώσει 826.674 συνταξιοδοτικές παροχές, σε αντίθεση με τη ΝΔ που είχε αφήσει απλήρωτες 400.000 συντάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider