«Εκτός του κάδρου» της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ η Ελλάδα

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εκτός του κάδρου» της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ η Ελλάδα
Ενδιαφέρον θα έχουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Στο διάστημα 12 έως 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον και η Ελλάδα, αν και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οφειλέτης του Ταμείου μετά την Ουκρανία και την Αργεντινή, αναμένεται να μείνει «εκτός του κάδρου».

Υπάρχει μια πιθανότητα εκείνο το διάστημα να υποβληθεί το ελληνικό αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, θα αποπληρωθούν δάνεια ύψους 3,8 δισ. ευρώ από τα συνολικά 9,4 δισ. ευρώ, που οφείλει η Ελλάδα στο Ταμείο.

Παράλληλα, ενδιαφέρον θα έχουν και οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία όπως αυτές θα αποτυπώνονται στο World Economic Outlook, το Global Financial Stability Report και το Fiscal Monitor, τρεις διαφορετικές εκθέσεις στις οποίες το ΔΝΤ ενσωματώνει τις νεότερες προβλέψεις του για τα κράτη - μέλη του, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Να σημειωθεί πως η έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα συνταχθεί στα τέλη Μαΐου και θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι. Και σε αυτή την έκθεση αναμένονται συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες, θα επισημαίνεται η ανάγκη μείωσης του αφορολογήτου και θα ζητείται σχέδιο για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών πιέσεων από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider