Κομισιόν: «Ευκαιρία» για ανταλλαγή απόψεων η σύνοδος του ΔΝΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: «Ευκαιρία» για ανταλλαγή απόψεων η σύνοδος του ΔΝΤ

Αμέσως μετά το ταξίδι στην Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, οι επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Alexander Winterstein.

Όσον αφορά τις διαβουλεύσεις που θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της συνόδου του Ταμείου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι μια «ευκαιρία» για την ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκόμενων στελεχών από τους θεσμούς και από την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα θέματα που βρίσκονται ανοιχτά.

Ο Winterstein τόνισε, επίσης, πως κατά το δεύτερο μέρος της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα για την πρώτη αξιολόγηση που έλαβε χώρα από τις 2 Απριλίου, σημειώθηκε «πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα πάνω σ’ ένα «πακέτο» μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του αξιωματούχου της ΕΚΤ, Benoit Coeure, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι στις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση έχει σημειωθεί αξιόλογη πρόοδος, σε όλους τους τομείς της διαπραγμάτευσης.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε, επίσης, τον ζωτικό ρόλο που θα έχει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. «Συμφωνούμε απόλυτα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ανάγκη κατάρτισης ενός ισχυρού προγράμματος [για την Ελλάδα]», αναφέρει το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ανακοίνωση που μεταδίδει το Bloomberg.

«Στόχος των συζητήσεων είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και η κατάρτιση νέου προγράμματος με το ΔΝΤ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι επικεφαλής των κλιμακίων μεταβαίνουν στην Ουάσιγκτον σήμερα για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Και οι τέσσερις Θεσμοί καταβάλλουν εντατικές συλλογικές προσπάθειες προκειμένου να καταρτιστεί μια φιλόδοξη δέσμη πολιτικών με στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή θα είναι η βάση τόσο για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μεταξύ των ελληνικών αρχών και των ευρωπαϊκών Θεσμών όσο και για την κατάρτιση νέας συμφωνίας με το ΔΝΤ», αναφέρει ο Coeure.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider