Γκουρία: Δεν αρκεί ο τουρισμός για βιώσιμη ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκουρία: Δεν αρκεί ο τουρισμός για βιώσιμη ανάπτυξη

«Είναι μεν θετικές αλλά δεν είναι αρκετές οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τουρισμό» υποστηρίζει ο γ.γ. του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, τονίζοντας πως οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μπορεί να τελικά πιο αδύναμες, καθώς ως μικρή και ανοιχτή οικονομία επηρεάζεται από την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία».

Ο κ. Γκουρία εκτιμά σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ότι για την προστασία της Ελλάδας από τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες χρειάζεται ανάπτυξη της μεταποίησης και εστίαση στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πρέπει να προσανατολιστείτε και σε άλλους κλάδους υπηρεσιών βασισμένων στη γνώση. Αυτό που επιμένω, επίσης, είναι: δεξιότητες, δεξιότητες, δεξιότητες».

«Η Ελλάδα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητα και να εστιάσει στις επενδύσεις. Έχει θετικές επιδώσεις στον τουρισμό, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό αν δεν αναπτυχθούν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκουρία

Τέλος, ο κ. Γκουρία τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Όπως αναφέρει όταν υπάρχει μεγαλύτερη φορολογική συμμόρφωση, τότε μια χώρα μπορεί να μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές. "Το θέμα λοιπόν είναι να διευρύνεις τη φορολογική βάση και μετά, σχεδόν φια μαγείας, έχει περισσότερα έσοδα, αλλά δίνεις και κίνητρο στους φορολογούμενους να πληρώνουν", δηλώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider