Καθυστερεί η μεταφορά προσωπικού από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καθυστερεί η μεταφορά προσωπικού από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Μπορεί σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου να έπρεπε έως τις 30 Οκτωβρίου 2015 να έχουν μεταφερθεί από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων 500 υπάλληλοι, ωστόσο έξι μήνες μετά η μνημονιακή υποχρέωση παραμένει στα χαρτιά.

Γιατί; Διότι καθυστερεί η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής των φακέλων 3.947 φορολογικών υποθέσεων που χειρίζονταν οι εν λόγω υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ.

Σημειώνεται πως η μεταφορά των 500 υπαλλήλων στη ΓΓΔΕ εντάσσεται στο σχέδιο ενσωμάτωσης των αρμοδιοτήτων τελωνειακών και φορολογικών ελέγχων από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Μάλιστα, η κυβέρνηση προχώρησε ήδη στην κατάργηση των 500 από το σύνολο των 730 οργανικών θέσεων του ΣΔΟΕ, μεταφέροντας το προσωπικό στην ΓΓΔΕ.

Αλλά το προσωπικό αυτό, όπως τόνισε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, δεν θα ενταχθεί στη ΓΓΔΕ πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης - παραλαβής όλων των φακέλων οπότε και θα κλείσουν οριστικά οι δομές του ΣΔΟΕ στην περιφέρεια προκειμένου να αναλάβουν οι Υπηρεσίες Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ).

Αν και απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών προέβλεπε ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο τη μεταφορά των 3.947 φορολογικών υποθέσεων από την Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ωστόσο η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ αργά.

Οι σχετικές οδηγίες που είχε δώσει ο κ. Αλεξιάδης το Νοέμβριο προέβλεπαν πως υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκδοθεί εκθέσεις ελέγχου, αλλά δεν έχουν προχωρήσει οι καταλογιστικές πράξεις στη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση, θα θεωρούνται απλώς δελτία πληροφοριών, τα οποία θα αξιοποιούνται αναλόγως από την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

Η μεταφορά της δύναμης των 500 στελεχών τους ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ είναι κομβικής σημασίας ενόψει της μετεξέλιξης της ΓΓΔΕ σε Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ως εκ τούτου οι καθυστερήσεις στη μεταφορά των 3.947 φορολογικών υποθέσεων επηρεάζουν και το συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider