Γκουρία (ΟΟΣΑ): Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γκουρία (ΟΟΣΑ): Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο
«Να ξέρετε ότι κωπηλατείτε αντίθετα στο ρεύμα», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, έχει περάσει δραματικές στιγμές αλλά πλέον αποτελεί μια υποδειγματική περίπτωση, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 4ης Διυπουργικής Συνόδου της Επιτροπής για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (RDPC) του ΟΟΣΑ, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«H Eλλάδα είναι μια υποδειγματική περίπτωση τρομακτικών θυσιών αλλά και αποτελεσμάτων», σημείωσε ο κ. Γκουρία, προσθέτοντας πως η χώρα μπορεί να μειώσει το κενό με την υπόλοιπη Ευρώπη που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο το καλύτερο τεστ για αυτή την επιτυχία ήταν η πρόσφατη έκδοση του 10ετούς ομολόγου, για το οποίο οι αγορές επέδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μπορεί το spread να παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα αλλά η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά και αυτό σημαίνει ότι «ανοίξατε την όρεξη των επενδυτών», σημείωσε.

Μιλώντας για την ανάπτυξη είπε πως το 2% που αναμένεται για τη χώρα μας είναι υψηλότερο απ’ αυτό που προβλέπει ο Οργανισμός για την Ευρώπη. Τόνισε ότι η ελληνική οικονομία καλείται να ανακάμψει σε περίοδο επιβράδυνσής της ανάπτυξης παγκοσμίως. «Να ξέρετε ότι κωπηλατείτε αντίθετα στο ρεύμα», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ. «Συνεχίστε να κωπηλατείτε πιο σκληρά και να γνωρίζετε ότι έχετε φτιάξει τις βάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και ότι η χώρα σας είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες», τόνισε.

«Μπορούμε να αποτελέσουμε την έκπληξη στην Ευρώπη», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης σημειώνοντας ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να καταγράψει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η γραφειοκρατία και πίσω από τη γραφειοκρατία είναι η απουσία πολιτικής», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης αναφέροντας ότι γίνονται βήματα σε αυτή τη κατεύθυνση. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι έχουν να γίνουν σημαντικά βήματα στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, έναν τομέα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider