Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης βλέπει ο ΟΟΣΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης βλέπει ο ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης αναμένεται να επιβραδυνθεί στις μεγάλες ανεπτυγμένες οικονομίες, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), με τις προοπτικές να συνεχίζουν να επιδεινώνονται στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ενώ εξασθενεί η δυναμική της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο σύνθετος πρόδρομος δείκτης που καταρτίζει κάθε μήνα και που έχει σχεδιαστεί να ανιχνεύει σημεία καμπής στην παγκόσμια οικονομία, κατέδειξε ενδείξεις σταθεροποίησης στην Κίνα, την Ινδία και τη Γαλλία.

«Οι σύνθετοι πρόδρομοι δείκτες συνεχίζουν να καταδεικνύουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιαπωνία, ενώ ανάλογες προοπτικές αναμένονται τώρα στη Γερμανία και την Ιταλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ.

«Στην Ινδία και τη Γαλλία, σταθεροποιείται η δυναμική της ανάπτυξης. Ενδείξεις για σταθεροποίηση της ανάπτυξης εμφανίζονται επίσης στην Κίνα και τον Καναδά», ανέφερε ο οργανισμός.

Βάσει του δείκτη, όπου οι 100 μονάδες αντιστοιχούν στο μακροπρόθεσμο μέσο όρο, ο ΟΟΣΑ είπε ότι η τιμή για τις χώρες του Οργανισμού συνολικά μειώθηκε στο 99,6 τον Φεβρουάριο από το 99,7 ένα μήνα νωρίτερα.

Η οικονομία της ευρωζώνης παρέμεινε στο 100,5 στην τελευταία αξιολόγηση των συνθηκών, με τον δείκτη για τη Γαλλία να διατηρείται στο 100,9 και για την Ιταλία να υποχωρεί στο 100,8 από το 100,7.

Η τιμή για τις ΗΠΑ υποχώρησε στο 98,9 από το 99,0, ενώ για τη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 99,1 από το 99,2. Ο δείκτης για τη Γερμανία μειώθηκε στο 99,7 από το 99,8. Η Κίνα διατηρήθηκε στο 98,4, η τιμή για τη Βραζιλία παρέμεινε στο 97,7 ενώ για τη Ρωσία σταθεροποιήθηκε στο 98,2.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.