Τσακαλώτος: Το δεκαετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Το δεκαετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα
«Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές», τονίζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με δεκαετές ομόλογο. Το δεκαετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για δέκα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την επιτυχημένη έκδοση δεκαετούς ομολόγου, μέσω της οποίας το δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,9%.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος, «είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το πενταετές ομόλογο. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές».

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Τσακαλώτος με ένα αιχμηρό tweet στράφηκε αποκλειστικά στη ΝΔ και δη στα σχόλια εκπροσώπων του κόμματος για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τσακαλώτος, μέσω Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider