Αικατερινάρη (Υπερταμείο) στο Φόρουμ των Δελφών: Οι ΔΕΚΟ χρειάζονται επενδύσεις και νέα στελέχη 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αικατερινάρη (Υπερταμείο) στο Φόρουμ των Δελφών: Οι ΔΕΚΟ χρειάζονται επενδύσεις και νέα στελέχη 
Εκτός από σχέδιο και καλή διοίκηση χρειάζονται και επενδύσεις για τη αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων

Νοικοκύρεμα των δαπανών, σύγχρονος τρόπος εταιρικής διακυβέρνησης με διαφάνεια και λογοδοσία και συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες υπό τους οποίους προσεγγίζει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) τη διοίκηση των δημόσιων επιχειρήσεων που έχει αναλάβει, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών η διευθύνουσα σύμβουλος Ράνια Αικατερινάρη.

«Έχουμε εξετάσει και συζητήσει τα επιχειρηματικά πλάνα των εταιρειών και πάνω σε αυτά έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένους δείκτες για το νοικοκύρεμα των δαπανών, χρονοδιαγράμματα για την εταιρική διακυβέρνηση κ.α. Αν δεν πετύχουμε τη διαφάνεια και την υπεύθυνη διοίκηση δεν θα μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε τις δημόσιες επιχειρήσεις», είπε.

Η κυρία Αικατερινάρη πρόσθεσε πως στόχος είναι η πιο στενή συνεργασία των δημόσιων επιχειρήσεων καθώς υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για συνέργειες. «Μόνο από την κοινή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας θα μπορούσαν να υπάρξουν μεγάλα οφέλη», τόνισε.

Σημείωσε, ακόμη, πως προχωράνε και οι αλλαγές στα διοικητικά συμβούλια των ΔΕΚΟ αλλά το Υπερταμείο αντιμετωπίζει δυσκολία στο να βρει στελέχη, γιατί «θεωρείται αμάρτημα στο δημόσιο τομέα το να πάρει κάποιος υψηλό μισθό, ανεξάρτητα από τον κρίσιμο ρόλο. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσουμε και επίσης είναι θέμα πως θα έρθουν νεότεροι επαγγελματίες στις δημόσιες επιχειρήσεις».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ τόνισε πως εκτός από σχέδιο και καλή διοίκηση χρειάζονται και επενδύσεις για τη αναδιάρθρωση των δημόσιων επιχειρήσεων, καθώς παρατηρούνται ελλείψεις σε υποδομές και σε ανθρώπινο προσωπικό.

Για τα προβλήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων δηλωσε πως «τα ΕΛΤΑ είναι ένας οργανισμός που δεν έχει αλλάξει, ενώ η αγορά έχει αλλάξει» και πρόσθεσε πως «πρέπει να πάει στην εποχή» επισημαίνοντας πως χρειάζονται κεφάλαια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας και για αναδιάρθρωση π.χ με προγράμματα εθελουσίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider