Πάιατ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η Ελλάδα επέστρεψε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάιατ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Η Ελλάδα επέστρεψε
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο Αμερικανός πρέσβης.

Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε πριν από λίγη ώρα από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

«Θεωρούμε την Ελλάδα ως έναν προτιμώμενο εταίρο στις ΗΠΑ προκειμένου να συνεργαστούμε με την Ευρώπη και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Η συμφωνία των Πρεσπών έχει άρει το τεχνητό εμπόδιο μεταξύ της Ελλάδας και των βόρειων γειτόνων της», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης ενώ αναφέρθηκε στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς όπως επεσήμανε το «κλίμα μετά την κρίση έχει αλλάξει, ο τομέας των startup έχει αναπτυχθεί και παλιές επιχειρηματικές δομές έχουν αντικατασταθεί».

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε διεξοδικά στον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, κάτι το οποίο ενισχύεται από μεγάλα έργα όπως ο σταθμός της Ρεβυθούσας, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και οι αγωγοί φυσικού αερίου όπως ο IGB αναβαθμίζουν το ρόλο της.

Η αμερικανική ExxonMobil δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη ενώ αναμένεται η τελική υπογραφή από την πλευρά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο κ. Πάιατ σχολίασε και την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος στο στόχο «Γλαύκος» από την ExxonMobil στην κυπριακή ΑΟΖ σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσει μια μακρά διαδικασία προκειμένου η επιχείρηση να αποφασίσει τι θα κάνει με το αέριο και πρόσθεσε ότι ένα fund θα μοιράζεται τα έσοδα με τις κοινότητες.

Τέλος, ο Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε την άποψή του και για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, σημειώνοντας ότι «ο Αποστολάκης χαίρει σεβασμού από τους ομολόγους του στο Πεντάγωνο ενώ στα θετικά συμπεριέλαβε και το κανάλι που άνοιξε με την Τουρκία», όπως ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider