Bloomberg: Οι Έλληνες δεν θέλουν να εργαστούν ως φοροελεγκτές!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι Έλληνες δεν θέλουν να εργαστούν ως φοροελεγκτές!
Η Ελλάδα δεν αποτελεί παράδεισο για τους φοροφυγάδες, αλλά πλέον… δεν έχει φοροελεγκτές!

Αδυναμία να βρει… φοροελεγκτές εμφανίζει η Ελλάδα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό!

«Η Ελλάδα έχει πλέον αφήσει πίσω της τις προ κρίσης εποχές που διατηρούσε την κακή φήμη του ‘παραδείσου’ για τους φοροφυγάδες, ωστόσο αντιμετωπίζει σήμερα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα: Εμφανίζει μεγάλη έλλειψη σε ό,τι αφορά τους φοροελεγκτές», γράφει το Bloomberg.

Το δημοσίευμα έρχεται μια μέρα μετά την έκθεση της Κομισιόν, στην οποία επισημαίνεται πως απαιτούνται περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση της ανεπάρκειας στη στελέχωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αλλά και επιτάχυνση στους διορισμούς διοικητικών γραμματέων στα υπουργεία. «Παρόλο που δεν έχει επιτευχθεί η δέσμευση για 12.000 μονίμους υπάλληλους στην ΑΑΔΕ έως το τέλος του 2018, υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω προσλήψεων προσωπικού κατά τους προσεχείς μήνες», τονίζεται στην έκθεση της Κομισιόν.

Ο βασικός λόγος που έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση της ΑΑΔΕ είναι η απόφαση μεγάλου αριθμού διαθέσιμου εργατικού δυναμικού να… απορρίπτει την προσφορά εργασίας γιατί οι αποδοχές δεν είναι υψηλές. «Οι πολίτες αρνούνται να εργαστούν ως φοροελεγκτές στην Ελλάδα», γράφει το Bloomberg.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Κομισιόν, μέσω της έκθεσής της, ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη στελέχωση της ΑΑΔΕ.

«Παρά το γεγονός πως η ΑΑΔΕ είναι μια υποστελεχωμένη υπηρεσία, για το 2018 κατόρθωσε να πετύχει εννέα από τους συνολικά 11 στόχους που είχε θέσει στο επιχειρησιακό της σχέδιο, από μόλις τέσσερις το 2017», σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Bloomberg.

«Έτσι εξηγείται γιατί η Ελλάδα κατόρθωσε να πιάσει το στόχο που είχε τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2018», καταλήγει το πρακτορείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider