Ρόλο στην εκπαίδευση διεκδικεί ο ΣΕΒ – Εκπαιδευτική πρωτοβουλία με το Alba 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρόλο στην εκπαίδευση διεκδικεί ο ΣΕΒ – Εκπαιδευτική πρωτοβουλία με το Alba 
Υποτροφίες, προγράμματα επιμόρφωσης αλλά και την δημιουργία Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία προβλέπει η συνεργασία ΣΕΒ - Alba.

Να καλύψει το κενό που υπάρχει μεταξύ της ανώτατης εκπαίδευσης και της πραγματικής αγοράς επιχειρεί ο ΣΕΒ. Σε αυτή την κατεύθυνση προχωρά μαζί με το Alba στην εκπαιδευτική πρωτοβουλία «Μαζί στη Γνώση» που περιλαμβάνει σειρά δράσεων τριετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως δήλωσε κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και μέλος του ΔΣ του Alba Κωνσταντίνος Μπίτσιος «το χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων που αποκτούνται στην εκπαίδευση και αυτών που απαιτούνται στην οικονομία είναι τεράστιο». Αναφέροντας παλαιότερη έρευνα του ΙΟΒΕ σε δείγμα 800 επιχειρήσεων ο κ. Μπιτσιος ανέφερε ότι σημαντικοί παραγωγικοί κλάδοι δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλο προσωπικό με το φαινόμενο να είναι πιο έντονο στον αγροτικό τομέα, τα logistics, την Υγεία και τα Δομικά Υλικά. «Η ενίσχυση και διάχυση της νέας γνώσης στον τομέα της διοίκησης και του σύγχρονου μάνατζμεντ, αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την ανάπτυξη, επιβίωση και μεγέθυνση της ελληνικής επιχειρηματικότητας», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα που έχουμε σήμερα είναι σχεδιασμένο για να στέλνει τον κόσμο στην ανεργία», σημείωσε από μεριάς του ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Upstream Μάρκος Βερέμης, αναφέροντας ότι η καλλιέργεια επιχειρηματικής και τεχνολογικής παιδείας πρέπει να ξεκινά από μικρές ηλικίες.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα «Μαζί στη Γνώση»

Το περιεχόμενο της συνεργασίας αφορά πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στελεχών επιχειρήσεων και των ηγετικών χαρακτηριστικών τους που περιλαμβάνουν:

- Την παρουσία εμπειρογνωμόνων και στελεχών στα ακαδημαϊκά προγράμματα του Alba

Ανώτερα στελέχη του ΣΕΒ, και των εταιρειών-μελών του, θα συμμετέχουν ως ομιλητές σε μαθήματα και σεμινάρια, εμπλουτίζοντας το εκπαιδευτικό έργο του Alba με πρακτικές γνώσεις και εμπειρία.

- Πρόγραμμα υποτροφιών για στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ,

Ο ΣΕΒ παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες-μέλη του να υποστηρίξουν την επαγγελματική εξέλιξη, κυρίως νεότερων στελεχών, μέσω της φοίτησής τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba (Master’s και MBA), καλύπτοντας το 50% των συνολικών διδάκτρων.

- Εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα και θεματικές ημερίδες,

Τα προγράμματα, διάρκειας έως 300 ωρών ετησίως, απευθύνονται σε στελέχη εταιρειών-μελών του ΣΕΒ, όλων των βαθμίδων, με έμφαση σε μεσαία στελέχη που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξελιχθούν. Η θεματολογία επιλέγεται σε ετήσια βάση, με γνώμονα τις σύγχρονες επιχειρηματικές προκλήσεις και συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την οργανωσιακή εμπειρία

«Ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια συμμαχία γνώσης, δημιουργώντας ένα νέο οικοσύστημα γνώσης, για να βοηθήσουμε τα στελέχη και την επιχειρηματική κοινότητα να μαθαίνουν συνεχώς και να διαχειρίζονται με επιτυχία τις νέες επιχειρηματικές προκλήσεις», δήλωσε ο πρύτανης του Alba Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου.

Ακόμη το πρόγραμμα προβλέπει την δημιουργία ενός πρωτοπόρου Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership).

«Σκοπός του Κέντρου Αριστείας του ΣΕΒ στη Δημιουργική Ηγεσία είναι να προωθήσει την παραγωγή και τη διάδοση πρωτοποριακής γνώσης σχετικά με τις δημιουργικές μορφές ηγεσίας στους σύγχρονους οργανισμούς. Μέσα από τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκής έρευνας και ελκυστικής επικοινωνίας, το Κέντρο θα διαδώσει τις αξίες, τις δεξιότητες και τις πρακτικές της δημιουργικής ηγεσίας στην Ελλάδα», σημείωσε ο καθηγητής του Alba Χαράλαμπος Μαινεμελής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider