Τσακαλώτος –τραπεζίτες «τα είπαν» για κόκκινα δάνεια και capital controls

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος –τραπεζίτες «τα είπαν» για κόκκινα δάνεια και capital controls
Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και σε αυτή τέθηκαν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις τράπεζες.

Το σχήμα της παροχής εγγυήσεων για τις τιτλοποιήσεις «κόκκινων» δανείων (Asset Protection Scheme), οι κεφαλαιακοί περιορισμοί και ζητήματα φορολογικού ενδιαφέροντος εξετάσθηκαν μεταξύ άλλων σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τις διοικήσεις των Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα.

Πληροφορίες ανέφεραν πως η συνάντηση που έγινε υπό την ομπρέλα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ήταν προγραμματισμένη και σε αυτή τέθηκαν όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τις τράπεζες.

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση θα αποστείλει στους θεσμούς την επομένη εβδομάδα το τελικό σχέδιο για τις διατάξεις που θα αντικαταστήσουν το νόμο Κατσέλη, αλλά και τις διατάξεις για το Asset Protection Scheme.

Οι θεσμοί θεωρούν λειτουργικό το Asset Protection Scheme που προωθούν το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΧΣ, καθώς πιστεύουν πως το ιταλικό μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει και στην περίπτωση της Ελλάδος.

Στη συνάντηση μετείχαν οι κ.κ. Παύλος Μυλωνάς (Εθνική), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Eurobank) και ο Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider