OOE: Να μπει πλαφόν στο επιτόκιο των μικροπιστώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
OOE: Να μπει πλαφόν στο επιτόκιο των μικροπιστώσεων

Υπέρ της επιβολής πλαφόν στο επιτόκιο των μικροπιστώσεων τάσσεται το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλιστούν βιώσιμοι όροι χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ρόκειται για χρηματοδοτήσεις, που απευθύνονται σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα πιστωτικά ιδρύματα.

Επισημαίνεται δε ότι, ειδικά για ευάλωτες ομάδες και ελεύθερους επαγγελματίες, που το εισόδημά τους βρίσκεται κάτω του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου ισοδύναμου εισοδήματος, θα πρέπει να εξετασθεί περαιτέρω το ύψος του επιτοκίου, ώστε να είναι εφικτή η καταβολή των μηνιαίων δόσεών τους.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των σκοπών του και της αναβάθμισης της δομής και των λειτουργιών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, προτείνεται να εξεταστεί η δυνατότητα επιχορήγησής του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να συμπεριληφθεί ως φορέας χρηματοδότησης για τα μέλη του, τους οικονομολόγους και τους λογιστές – φοροτεχνικούς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider