Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινούν οι συναντήσεις υπουργών - θεσμών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινούν οι συναντήσεις υπουργών - θεσμών
Tο απόγευμα της Τρίτης είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο πλαίσιο της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Όπως και οι συναντήσεις της πρώτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, και οι τρέχουσες θα διεξάγονται στο χώρο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η εναρκτήρια συνάντηση έχει προγραμματισθεί για τις 5 το απόγευμα, ενώ στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση για τα χρηματοπιστωτικά.

Στα χρηματοπιστωτικά τα πλέον σύνθετα ζητήματα είναι αυτά των «κόκκινων» δανείων και του διάδοχου σχήματος του νόμου Κατσέλη.

Για τη ταχεία μείωση των «κόκκινων» δανείων η κυβέρνηση συζητεί με τους θεσμούς ένα σχέδιο εγγυήσεων από το Δημόσιο, όπως έγινε στην Ιταλία, για να στηρίζει τις τράπεζες και το οποίο επεξεργάζεται για λογαριασμό του ΤΧΣ και του υπουργείου η J.P. Morgan.

Για την πρώτη κατοικία και την προστασία της η κυβέρνηση θέλει να υιοθετήσει και μέτρα που θα άρουν τις αυστηρές διατάξεις προστασίας όσων δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τα δάνειά τους και πολύ περισσότερο των κακοπληρωτών, για να ξεμπλοκάρουν και να τρέξουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων ακόμη και πρώτης κατοικίας.

Ωστόσο, «παζαρεύει» με τους θεσμούς νέα παράταση του νόμου Κατσέλη και ζητεί έγκριση να θεσπίσει το επίδομα στεγαστικού δανείου, το οποίο θα εισπράττουν απευθείας οι τράπεζες από τους δανειολήπτες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider