Τσακαλώτος: Η Ελλάδα στοχεύει να αντλήσει 7 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος: Η Ελλάδα στοχεύει να αντλήσει 7 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2019
«Το δημόσιο σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές λίγο περισσότερα από 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2019», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών.

Ποσό ύψους 7 δισ. ευρώ στοχεύει να αντλήσει το ελληνικό δημόσιο από τις αγορές το 2019, όπως αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το δημόσιο σχεδιάζει να αντλήσει από τις αγορές λίγο περισσότερα από 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2019», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ταυτόχρονα, σημείωσε πως χάρη στο μαξιλάρι ρευστότητας που διαθέτει, η κυβέρνηση έχει την ευχέρεια να περιμένει να καταστούν ευνοϊκές οι συνθήκες προτού βγει στις αγορές για δανεισμό. «Χάρη στο cash buffer, είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξουμε πότε θα προσφύγουμε στις αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τα capital controls, ο υπουργός σημείωσε ότι θα αίρονται σταδιακά, αφού οι καταθέσεις επιστρέφουν και δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να μην υπάρχει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. «Νομίζω ότι στο τέλος αυτού του χρόνου θα είναι ελάχιστοι οι περιορισμοί» τόνισε.

Ερωτηθείς για την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πει με σιγουριά «πότε θα πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες». Αυτό εξαρτάται από την άδεια για το καζίνο και από τον διαγωνισμό που θα γίνει, εξήγησε.

Εστιάζοντας στο μέτωπο των τραπεζών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε πως η κυβέρνηση έχει στα σκαριά σχέδιο για τη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υποστηρικτικά προς αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουν τόσο οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όσο και οι αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων.

Ερωτηθείς σε άλλο σημείο της συνέντευξής του να σχολιάσει τις διαφωνίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε πως «η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη» και πως «ο κ. Στουρνάρας έχει τις δικές του απόψεις». «Αυτό είναι διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση, αλλά ο ίδιος θα έπρεπε να μένει λίγο πιο στενά στον ρόλο του ως κεντρικού τραπεζίτη», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος, αφήνοντας έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές προς τον κ. Στουρνάρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider