Προβόπουλος: Όφειλαν να γνωρίζουν για το χρέος από το 2009

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προβόπουλος: Όφειλαν να γνωρίζουν για το χρέος από το 2009

Την αντίδραση του πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, πρώην προκάλεσαν τα σχόλια που δέχτηκε από διάφορες πλευρές για τις πρόσφατες δηλώσεις του σε σχέση με την πορεία του ελληνικού χρέους.

«Επειδή αρκετοί δεν κατάλαβαν ή έκαναν πως δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είπα σε πρόσφατη ομιλία μου, ιδού η σχετική μελέτη του ΔΝΤ του Ιουλίου 2009, τα ονόματα των συγγραφέων και η σχετική περικοπή στην σελ 15 της μελέτης, ιδιαίτερα η παράγραφος με τίτλο: Debt. Η μελέτη αυτή έχει αναρτηθεί από το ΔΝΤ», ανέφερε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook o κ. Προβόπουλος, επισυνάπτοντας μάλιστα τη σχετική μελέτη.

Γ. Προβόπουλος: Ιδού γιατί όφειλαν να γνωρίζουν για το χρέος

Φώτο 2

«Άρα όλοι όφειλαν από τότε να γνωρίζουν τα όσα πρόσφατα υπενθύμισα γύρω από το θέμα. Κι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για αποκάλυψη δική μου, όπως κάποιοι ισχυρίζονται. Το θέμα ήταν γνωστό τοις πάσι από το 2009», διεμήνυσε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί εδώ πως, μιλώντας πρόσφατα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), ο κ. Προβόπουλος αποκάλυψε ότι σε έκθεσή του το 2009 το ΔΝΤ είχε προβλέψει ότι μακροπρόθεσμα το χρέος της ελληνικής οικονομίας θα έφτανε το 800% του ΑΕΠ, καθώς το αναλογιστικό χρέος των ταμείων ανερχόταν στο 400% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider