Περίπου 49.000 ακίνητα εκμισθώνονται μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περίπου 49.000 ακίνητα εκμισθώνονται μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb

Αύξηση 160% σημειώνουν σε ετήσια βάση οι εισπράξεις του Δημοσίου από τη φορολόγηση των βραχυχρονίων μισθώσεων τύπου Airbnb, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία παρουσίασε στο συνέδριο Capital Link στη Νέα Υόρκη, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ενώ έχει εκτιναχθεί και ο αριθμός των ακινήτων που εκμισθώνονται μέσω ιντερνετικών πλατφορμών διαμοιρασμού.

Ειδικότερα, όπως απεκάλυψε ο κ. Πιτσιλής έως τις 30 Νοεμβρίου, οπότε έληξε η προθεσμία εγγραφών στο Μητρώο Ακινήτων της ΑΑΔΕ, οι εγγραφές ακινήτων που εκμισθώνονται μέσω ιντερνετικών πλατφορμών διαμοιρασμού έφτασαν τις 49.000 και τα έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις ανήλθαν σε 176 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 160% σε σχέση με τα 68 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Ο κ. Πιτσιλής προειδοποίησε όσους δεν έχουν δηλώσεις τα ακίνητα τους πως πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων, η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην αξιοποίηση κλαδικών αναλύσεων ΦΠΑ-εισοδήματος στη βάση των οποίων θα εντοπίζονται περιπτώσεις φυσικών και νομικών προσώπων με αξιοσημείωτες αποκλίσεις.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε πως οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σταδιακά μειώνονται, καθώς βρίσκονται πλέον σε εκκρεμότητα 627 εκατ. ευρώ και τόνισε πως στόχος της ΑΑΔΕ είναι εντός του 2019 να μην υπάρχει καμία αίτηση επιστροφής φόρου σε εκκρεμότητα άνω των 90 ημερών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider