Σεντένο: Σε θετική πορεία η Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο: Σε θετική πορεία η Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις
«Η Ελλάδα υποσχέθηκε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα προγράμματά της» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Βρυξέλλες, Μαρία Βασιλείου

Προς υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων για τρίτη συνεχή χρονιά οδεύει η Ελλάδα, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, μία μόλις μέρα πριν δημοσιεύσει η Κομισιόν την έκθεσή της για το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να υπερβεί για τρίτη χρονιά τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων της» δήλωσε ο κ. Σεντένο, απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

«Η ελληνική οικονομία έχει επανέλθει στην ανάπτυξη και οι προοπτικές είναι θετικές» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Παράλληλα, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup, που σφράγισαν το κλείσιμο των προγραμμάτων στήριξης, ο πρόεδρος της Ευρωομάδας τόνισε, πάντως, ότι η χώρα έχει δεσμευτεί να παραμείνει σε θετική πορεία, υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις και πολιτικές, που προωθούν την ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους και το μαξιλάρι ρευστότητας, που διασφαλίζει στην Ελλάδα την κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών για 22 μήνες, προειδοποίησε ότι «αυτό δεν υποκαθιστά τις καλές πολιτικές».

Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη σωστή πορεία και να συνεχίσει να εφαρμόζει υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι οι πολιτικές αυτές είναι απαραίτητες για «τη διαρκή βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των προοπτικών των πολιτών της».

«Η Ελλάδα υποσχέθηκε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή στα προγράμματά της» προειδοποίησε ο κ. Σεντένο. «Η πρόοδος της Ελλάδας θα αξιολογηθεί, στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης επιτήρησης. Περιμένουμε την πρώτη έκθεση της Κομισιόν αύριο» είπε.

«Η Ευρωομάδα θα αξιολογεί τακτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, βάσει των τριμηνιαίων εκθέσεων που καταρτίζει η Κομισιόν, στις οποίες θα συμμετέχουν κατάλληλα τα άλλα θεσμικά όργανα» είπε.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είπε: «Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο ήταν το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής στη ζώνη του ευρώ».

«Αυτά ήταν δύσκολα χρόνια, τουλάχιστον για τους Έλληνες πολίτες, καθώς η χώρα τους πέρασε μια δύσκολη μεταρρυθμιστική διαδικασία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider