Επενδυτικό κενό 15 δισ. ευρώ ετησίως στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδυτικό κενό 15 δισ. ευρώ ετησίως στην Ελλάδα

Το κενό επενδύσεων στην Ελλάδα είναι μεγάλο και χρειάζονται 15 δισ. ευρώ ετησίως για να φτάσει η χώρα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επισήμανε από το βήμα του Thessaloniki Summit 2018, ο εκπρόσωπος στην Αθήνα της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) Κρις Άλεν.

Ωστόσο, ο κ. Άλεν «βλέπει» ευκαιρίες σε διάφορους τομείς, όπως αυτόν των logistics που μπορούν να αποτελέσουν επενδυτικό πεδίο δράσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει πηγή επενδύσεων, που θα δώσει περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και στο ΑΕΠ.

«Υπάρχει ένα τεράστιο επενδυτικό κενό το οποίο παρουσίασε ο κ. Άλεν, το οποίο όμως δεν μπορεί να λυθεί, αν δεν υπάρξει περαιτέρω δομικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας» τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας.

Χαρακτήρισε «απόλυτα κρίσιμο» το θέμα των επενδύσεων, σημειώνοντας πως «αν δεν έρθουν μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, υπάρχει κίνδυνος η χώρα να ξανακυλήσει στην ανάγκη προγραμμάτων. Εάν δεν έρθουν επενδύσεις, οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται, όπως για παράδειγμα για το συνταξιοδοτικό, δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Άρα, είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί κανείς να το διαπραγματευθεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider