Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι οριστικές αποφάσεις για τις συντάξεις
Στο Eurogroup της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου οι υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρωθούν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Βρυξέλλες, Μαρία Βασιλείου

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου θα συζητηθεί το προσχέδιο για τον ελληνικό προϋπολογισμό και η έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευή, Ευρωπαίος αξιωματούχος στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε, στο Eurogroup της Δευτέρας (19 Νοεμβρίου) οι υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρωθούν περισσότερο σε ζητήματα που αφορούν στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

«Θα συζητήσουμε για την Ελλάδα επίσημα ξανά στις 3 Δεκεμβρίου, διότι πρέπει να προηγηθεί η κατάθεση του προϋπολογισμού στην ελληνική βουλή, οπότε θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα και θα συζητήσουμε το προσχέδιο του προϋπολογισμού και την έκθεση για την ενισχυμένη εποπτεία» δήλωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το Eurogroup της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει σε διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των 27 υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, δεν θα υπάρξει συνεδρίαση του «κανονικού Eurogroup» σε επίπεδο 19 κρατών - μελών και κατά συνέπεια δεν θα γίνει καμία συζήτηση για θέματα που άπτονται της κανονικής σύνθεσης.

Άλλωστε, στο χθεσινό EuroWorking Group δόθηκε το «πράσινο φως» για τη μη περικοπή των συντάξεων, ανοίγοντας το δρόμο προς το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει στην κατάθεση του προϋπολογισμού του 2019 χωρίς τις προνομοθετημένες περικοπές στις συντάξεις και με θετικά μέτρα ύψους 920 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι στο EuroWorking Group δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για την Ελλάδα, καθώς ήταν μια συνεδρίαση περισσότερο επικεντρωμένη στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης. Εξάλλου, στις 21 Νοεμβρίου θα δημοσιεύσει η Κομισιόν την πρώτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία συμπίπτει με την έκθεσή της για τον προϋπολογισμό στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider