Η Βόρεια Κορέα έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο που παρουσιάζει μια πυρηνική επίθεση στην Ουάσινγκτον, απειλώντας ταυτόχρονα τη Σεούλ ότι θα δεχτεί "ανηλεή επίθεση" επειδή συκοφαντεί τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong-un.

Το τετράλεπτο βίντεο, που τιτλοφορείται "Η τελευταία ευκαιρία" δείχνει έναν πυρηνικό πύραυλο να εκτοξεύεται από ένα υποβρύχιο και να πλήττει την Ουάσινγκτον, ενώ η αμερικανική σημαία τυλίγεται στις φλόγες. Στο τέλος του βίντεο, ένας πύραυλος ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα και πέφτει μπροστά στο Μνημείο του Λίνκολν, στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Το Καπιτώλιο ανατινάζεται και στην οθόνη εμφανίζεται ένα μήνυμα, στα κορεατικά: "Αν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές κουνηθούν έστω και ένα εκατοστό προς το μέρος μας, θα τους χτυπήσουμε αμέσως με την πυρηνική δύναμή μας".

Παρόμοια βίντεο έχουν δοθεί και στο παρελθόν στη δημοσιότητα από την Πιονγκγιάνγκ, όπως ένα το 2013 που έδειχνε έναν ελεύθερο σκοπευτή να έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Λευκό Οίκο.

Μετά την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, στις 6 Ιανουαρίου, το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην κορεατική χερσόνησο. Ο Kim Jong-un απειλεί ότι θα προχωρήσει σε νέες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές, σε απάντηση για τα στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, το πυροβολικό του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας έδωσε "τελεσίγραφο" το Σάββατο στην πρόεδρο της Νότιας Κορέας Park Geun-hye, απαιτώντας να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με τον "αποκεφαλισμό" της βορειοκορεατικής ηγεσίας. «Αν η προδότρια Park Geun-hye και η συμμορία της δεν απαντήσουν (...) ο στρατός θα αναλάβει στρατιωτική δράση χωρίς έλεος», προειδοποιεί η ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.

Επίσης το Σάββατο, Νοτιοκορεάτες ακτιβιστές έριξαν στη Βόρεια Κορέα χιλιάδες φυλλάδια, επικριτικά για το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ. Η πρωτοβουλία αυτή ενδέχεται να επιδεινώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.