Obama: «Όχι» στον στιγματισμό των μουσουλμάνων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Obama: «Όχι» στον στιγματισμό των μουσουλμάνων

Η στοχοποίηση των μουσουλμάνων εξυπηρετεί τους σκοπούς των τζιχαντιστών, διαμήνυσε ο Barack Obama, απαντώντας έμμεσα αλλά με αυστηρούς τόνους στους ρεπουμπλικανούς υποψηφίους Donald Trump και Ted Cruz που πρότειναν τη διεξαγωγή περιπολιών της αστυνομίας σε συνοικίες όπου διαμένουν Μουσουλμάνοι.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, «πρέπει να απορρίψουμε κάθε απόπειρα στιγματισμού των Αμερικανών μουσουλμάνων και να χαιρετίσουμε την τεράστια συμβολή τους στη χώρα μας και στον τρόπο ζωής μας».

«Στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, οι βασικοί μας εταίροι είναι οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι», δήλωσε για τις επιθέσεις της Τρίτης στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο Obama εξέφρασε τα συλλυπητήριά για τους τουλάχιστον δύο Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι «οι απόπειρες στιγματισμού των μουσουλμάνων έρχονται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα, τις αρχές και την ιστορία μας ως έθνος που βασίστηκε στην έννοια της θρησκευτικής ελευθερίας». Όπως εξήγησε, εξυπηρετεί άμεσα το παιχνίδι των τρομοκρατών, «οι οποίοι θέλουν να μας στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου και θέλουν να έχουν έναν λόγο για να στρατολογήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους για τον σκοπό τους που είναι στραμμένο στο μίσος», σημείωσε.

Εκτός από τις περιπολίες, ο Donald Trump ζητά επίσης να απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, φοβούμενος πως θα μπορούσαν να βρίσκονται εξτρεμιστές ανάμεσά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider