Η αστυνομία απέτρεψε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αστυνομία απέτρεψε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας απέτρεψαν μια νέα επίθεση στη χώρα που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Bernard Cazeneuve, μετά από τη σύλληψη το πρωί της Πέμπτης ενός Γάλλου ύποπτου.

«Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία», διεμήνυσε ο Cazeneuve σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του.

Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο το βράδυ της Πέμπτης σε κτίριο του προαστίου Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε.

«Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Η σύλληψη έγινε δύο μέρες μετά την επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και σε τρένο του μετρό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 31 άτομα και τραυμάτισαν περίπου άλλα 270, στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider