Η Ιταλία επιμένει στους στόχους του προϋπολογισμού της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ιταλία επιμένει στους στόχους του προϋπολογισμού της
Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις προβλέψεις του προϋπολογισμού της και δεσμεύεται μόνο να επέμβει σε περίπτωση που υπάρχει παρέκκλιση από αυτούς τους στόχους.

Σε τετρασέλιδη απαντητική της επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει αμετάβλητες τις προβλέψεις του προϋπολογισμού της και δεσμεύεται μόνο να επέμβει σε περίπτωση που υπάρχει παρέκκλιση από αυτούς τους στόχους.

Η Ρώμη αναγνωρίζει πως αυτός ο προϋπολογισμός «δεν συνάδει με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» και μιλά για «μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση υπό το φως της καθυστέρησης στην ανάκτηση του επιπέδου όπου βρισκόταν το ΑΕΠ πριν από την κρίση και των δραματικών οικονομικών συνθηκών στις οποίες βρίσκονται τα πιο φτωχά στρώματα της ιταλικής κοινωνίας».

Η Ιταλική κυβέρνηση δεσμεύεται «αν οι σχέσεις χρέους/ΑΕΠ και ελλείμματος/ΑΕΠ δεν εξελιχθούν σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επέμβει υιοθετώντας όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου οι στόχοι που έχουν δηλωθεί να τηρηθούν αυστηρά».

«Ο αριθμός 2,4% είναι για εμάς μια οροφή την οποία δεσμευόμαστε επίσημα να τηρήσουμε (...) Είναι πιθανόν να μην τη φθάσουμε, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα την ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε σε συνάντηση με ανταποκριτές ξένου Τύπου στη Ρώμη.

«Δεν είμαστε μια παρέα ψευτοπαλικαράδων. Αν υιοθετούσαμε έναν διαφορετικό δημοσιονομικό νόμο, θα μπαίναμε σε ύφεση», είπε ο Κόντε και πρόσθεσε: «Ακούστε με καλά: για την Ιταλία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση Italexit, να βγούμε από την Ευρώπη ή από την ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider