Συρία: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών στις 9 Απριλίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρία: Στόχος η επανέναρξη των συνομιλιών στις 9 Απριλίου

Την 9η Απριλίου όρισε ως στόχο επανέναρξης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Staffan de Mistura, τονίζοντας ότι στο νέο γύρο συνομιλιών θα τεθεί στο επίκεντρο το ακανθώδες θέμα της πολιτικής μετάβασης στη χώρα.

Διευκρίνισε πάντως ότι ορισμένες πλευρές μπορεί να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις στις 14 Απριλίου, μια μέρα μετά τη διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών στη Συρία.

Όπως τόνισε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ, καμία από τις πλευρές δεν εξέφρασε διαφωνίες σχετικά με το έγγραφο που συνέταξε ο ίδιος με 12 σημεία με τις κοινές κατευθυντήριες αρχές που ενισχύσουν τα θεμέλια των συζητήσεων, υπογραμμίζοντας πως όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι η Συρία πρέπει να επιδιώξει την άρση των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί ενάντια στη χώρα κατά την διάρκεια της περιόδου πολιτικής μετάβασης.

Τέλος, όπως δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, κοινοποίησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας το αίτημα των Σύρων Κούρδων για συμμετοχή τους στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία και αναμένει απάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider