Πόσα βγάζει ο Τζεφ Μπέζος ανά ημέρα, ώρα και λεπτό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα βγάζει ο Τζεφ Μπέζος ανά ημέρα, ώρα και λεπτό

Την προηγούμενη εβδομάδα η Amazon ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τον ελάχιστο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα, ενώ αυτή την στιγμή ο μέσος ετήσιος μισθός που προσφέρει η εταιρεία φθάνει τα 28.466 δολάρια. Όλα αυτά ωχριούν μπροστά στα ποσά βγάζει ο ιδρυτής της και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με το Forbes, Τζεφ Μπέζος.

Το Business Insider υπολόγισε τα ποσά που κερδίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon συγκρίνοντας τα στοιχεία του Forbes για το 2017 και το 2018. Βέβαια οι υπολογισμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί, καθώς μεγάλο κομμάτι της περιουσίας του Μπέζος συνδέεται με την πορεία της μετοχής της εταιρείας του που αλλάζει ανά πάσα στιγμή.

Από τα στοιχεία του Forbes φαίνεται ότι η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 78,5 δισ. δολάρια το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2018. Αυτό σημαίνει πως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κέρδιζε 6,54 δισ. κάθε μήνα τον τελευταίο χρόνο, ή 1,5 δισ. την εβδομάδα ή περισσότερα από 215 εκατ. δολάρια την ημέρα.

Ο Μπέζος βγάζει 149.353 δολάρια κάθε λεπτό. Ποσό υπερτριπλάσιο από αυτά που βγάζει ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, τα οποία υπολογίζονται στα 45.552 δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Κάθε δευτερόλεπτο ο επικεφαλής της Amazon βγάζει περισσότερα από τα διπλάσια χρήματα από όσα κερδίζει ο μέσος Αμερικανός εργαζόμενος ανά εβδομάδα – Περίπου 2.480 δολάρια έναντι 876 δολαρίων.

Λένε ότι ο χρόνος είναι χρήμα και για τον Μπέζο είναι σίγουρα πολύ χρήμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider