Γενικός συναγερμός στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γενικός συναγερμός στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Γενικός συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το διπλό χτύπημα το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Charles Michel προειδοποίησε τους πολίτες να αποφύγουν προς το παρόν τις μετακινήσεις.

«Για την ώρα, ζητάμε από τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μετακίνηση», ανέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού στο twitter, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Eurostar ματαίωσε τα δρομολόγια των τρένων από και προς τις Βρυξέλλες μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πόλη. Την ίδια στιγμή, έκλεισαν οι κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί των Βρυξελλών, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης των σιδηροδρόμων.

«Συστήνεται στους πελάτες της Eurostar στις Βρυξέλλες να ματαιώσουν το ταξίδι τους και να μην προσέλθουν στον σταθμό», αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter.

Το Παρίσι ήταν το πρώτο που ανέβασε το επίπεδο συναγερμού, με προτεραιότητα το αεροδρόμιο De Gaulle, σε επιφυλακή και η Ιταλία, «σοκαρισμένο» το Λονδίνο που συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση ασφαλείας υπό τον πρωθυπουργό David Cameron.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Hollande και ο πρωθυπουργός συγκάλεσαν συνεδρίαση το μεσημέρι με τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας για την εξέταση της κατάστασης. Αυξήθηκαν ήδη τα μέτρα ασφαλείας στο κεντρικό αεροδρόμιο του Παρισιού.

Στην Βρετανία, ο πρωθυπουργός David Cameron ανέφερε ότι λίγο μετά τις επιθέσεις συγκάλεσε έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη, το λεγόμενο «Cobra», που θα εξετάσει τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. «Είμαι σοκαρισμένος και ανήσυχος για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε» ανέφερε ο Cameron.

Στην Ιταλία, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα για επιθέσεις ήδη από το μακελειό στο Παρίσι, διατάχθηκε ήδη αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με προτεραιότητα το Fiumicimo της Ρώμης. Στην Ολλανδία, ο στρατός ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια της χώρας όπως και στα σύνορα, κυρίως προς την βελγική πλευρά.

Σε «επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας» και στα αεροδρόμια της Ρωσίας θα προχωρήσει η Μόσχα, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών της χωράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider