Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία, νεκροί οι επιβαίνοντες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία, νεκροί οι επιβαίνοντες

Ένα αεροσκάφος Boeing 737 που πραγματοποιούσε την πτήση από Ντουμπάι προς Ροστόφ της Ρωσίας συνετρίβη τα ξημερώματα κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στη νότια Ρωσία.

Όπως ανέφεραν πηγές στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti και σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass και οι 55 επιβαίνοντες καθώς και τα έξι μέλη του πληρώματος είναι νεκροί. «Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί», δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών. Όπως ανακοίνωσε η ρωσική εισαγγελία Ο κυβερνήτης του Boeing 737-800 της εταιρείας flydubai ήταν κυπριακής εθνικότητας.

To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Σύμφωνα με πηγές, ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα έξι μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, βρίσκονταν τέσσερα παιδιά.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος, παρόλο που όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Ροστόφ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο και ήταν σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, πιθανά αίτια του τραγικού δυστυχήματος ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες αλλά και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος, ενώ εξετάζεται και η μηχανική βλάβη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Σύμφωνα βέβαια με το προξενείο της Ουκρανίας στο Ροστόφ επί του Ντον τουλάχιστον οκτώ ουκρανοί πολίτες μπορεί να βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο.

Πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσαν επίσης σήμερα πως το πορώτο από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου βρέθηκε στον τόπο της συντριβής.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία FlyDubai, με ανάρτηση της στο Facebook ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες για την αεροπορική τραγωδία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider