Ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα αγοράστηκε με... κρυπτονομίσματα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα αγοράστηκε με... κρυπτονομίσματα!

Η ιταλική ομάδα Ρίμινι 1912 που αγωνίζεται στην Γ' Κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος έγινε η πρώτη ομάδα στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου που αποκτήθηκε με κρυπτονομίσματα!

Η εταιρεία Quantocoin, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain, κατέχει πλέον το 25% της ομάδας. Η εταιρεία με έδρα το Γιβραλτάρ πραγματοποίησε την εξαγορά με το ίδιο όνομα.

Σύμφωνα με τον Πάμπλο Ντάνα, συνεργάτη της Quantocoin, που μίλησε στο Forbes, η εξαγορά της ομάδας θα είναι η πρώτη από τις πολλές που επιθυμεί να κάνει η εταιρεία στη βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Πιστεύει, μάλιστα, ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε ένα άθλημα, το οποίο έχει συγκλονιστεί από πολλά σκάνδαλα υψηλού προφίλ που περιλαμβάνουν μετρητά, όπως η κατηγορία ότι το Κατάρ αγόρασε ψήφους για να φιλοξενήσει τελικά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Το αποκλειστικό σύστημα πληρωμών Quantocoin καταγράφει κάθε περίπτωση όταν πραγματοποιείται πληρωμή μέσω ενός συστήματος αυτόνομων, αδιάβλητων και συνεχώς ενημερωμένων κόμβων. Ως εκ τούτου, τα χρήματα που καταβάλλονται μεταξύ των ποδοσφαιρικών αξιωματούχων, των παικτών και των μάνατζερς μπορούν να παρακολουθούνται συνεχώς, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν θα πληρώνονται μίζες ή δωροδοκίες.

«Εργαζόμαστε ακριβώς πάνω στις ιδέες που θέλει να εφαρμόσει η UEFA», εξηγεί ο Ντάνα. «Αυτή είναι η διαφάνεια στο ποδόσφαιρο και προσπαθούμε να μειώσουμε τη διαφθορά μέσω της πλατφόρμας Quantocoin».

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου - ιδίως στην Ευρώπη - σίγουρα υιοθετεί όλο και περισσότερο τη λογική της χρήσης των κρυπτονομισμάτων.

Ενώ η UEFA δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά, η χρήση ψηφιακών νομισμάτων εντάσσεται στις νέες πρωτοβουλίες του οργανισμού για τον περιορισμό της διαφθοράς, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, η UEFA αποκάλυψε ότι την επόμενη σεζόν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι θα πρέπει να εκδώσουν πληροφορίες για το τι ξοδεύουν στους παίκτες, τους μισθούς και τα τέλη στους μάνατζερς.

Η φύση της τεχνολογίας blockchain μπορεί να διασφαλίσει ότι αυτό γίνεται με ακρίβεια. Η οργάνωση φάνηκε επίσης να δείχνει την υποστήριξή της στην τεχνολογία όταν δοκίμασε με επιτυχία τα εισιτήρια για τον τελικό του UEFA Super Cup μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσω εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας.

Την περασμένη εβδομάδα, επτά ομάδες της Premier League -η Μπράιτον, Η Κάρντιφ, η Κρύσταλ Πάλας, η Λέστερ, η Νιούκαστλ, η Σαουθάμπτον και η Τότεναμ - συνεργάστηκαν με την εμπορική πλατφόρμα eToro της Μεγάλης Βρετανίας. «Αυτές οι εταιρικές σχέσεις σηματοδοτούν το πρώτο βήμα για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο την ευκαιρία που προσφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία bitcoin και crypto», δήλωσε ένας εκπρόσωπος από το eToro. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, κάθε σύλλογος θα δοκιμάσει τα ψηφιακά πορτοφόλια του eToro που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για να αγοράσουν παίκτες σε Bitcoin σε αντίθεση με το παραδοσιακό νόμισμα.

Σίγουρα, η ιδέα θα μπορούσε να λειτουργήσει στην πράξη. Νωρίτερα φέτος, η τουρκική ομάδα Χαρούνουστασπορ έγραψε ιστορία όταν πλήρωσε τον 22χρονο Omar Faruk Kiroglu σε Bitcoin, στην πρώτη φορά που αξιοποιήθηκε η αγορά των κρυπτονομισμάτων για την απόκτηση κάποιου παίκτη. Ο πρόεδρος του συλλόγου Haldun Sehit δήλωσε στο CNN Turk ότι ο σύλλογος απέκτησε τον Kiroglu με Bitcoin για να «κάνει κάτι καινούριο»! Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Kiroglu έλαβε επίσης 0,0524 σε Bitcoin – περίπου 496 δολάρια.

Ο Πάμπλο Ντάνα και ο Πρόεδρος της Ρίμινι FC 1912, Τζιόρτζιο Γκράσι, μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό όταν εξετάζουν τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να προσφέρουν τα κρυπτονομίσματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. «Νομίζω ότι είναι η αρχή για κάτι απίστευτο εάν κάποιος συμφωνεί να πουλήσει ένα club αξίας εκατομμυρίων ευρώ μέσω κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Ντάνα. «Αυτοί είναι καινοτόμοι με μια πολύ μακροπρόθεσμη ιδέα. Νομίζω ότι οι αθλητικές εταιρείες θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν κρυπτοσυχνότητες πολύ πιο συχνά και γράψαμε ιστορία με το να είμαστε οι πρώτοι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider