«Εις σάρκα μια» τα Χρηματιστήρια Λονδίνου-Φρανκφούρτης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Εις σάρκα μια» τα Χρηματιστήρια Λονδίνου-Φρανκφούρτης

Σε συμφωνία για συγχώνευση κατέληξαν οι εταιρείες διαχείρισης των Χρηματιστηρίων του Λονδίνου και της Φρανκφούρτης. Η αξία της συμφωνίας υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 30 δισ. δολάρια και οι δύο εταιρείες θεωρούν πως θα εξοικονομούν συνολικά περί τα 450 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στην νέα εταιρεία οι μέτοχοι του London Stock Exchange Group θα κατέχουν το 45,6% του μετοχικού κεφαλαίου και οι μέτοχοι της Deutsche Boerse το 54,4%. «Η συγχώνευση θα προσφέρει σημαντικές προοπτικές», ανέφερε ανακοίνωση της Deutsche Boerse. Το διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας θα συμμετέχουν στελέχη και από τις δύο εταιρείες με ίδιο αριθμό θέσεων.

Η νέα εταιρεία θα εδρεύει στη Βρετανία και θα είναι εισηγμένη στον FTSE 100 αλλά και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Θα διαθέτει κεντρικά γραφεία και στις δύο χώρες.

Οι LSE και Deutsche Boerse είχαν ανακοινώσει τον περασμένο μήνα πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις. Πρόκειται για την τρίτη φορά που ο όμιλος των γερμανικών χρηματιστηρίων επιχειρεί να αγοράσει το LSE. Η πρώτη προσπάθεια έγινε το 2000 και η δεύτερη το 2005.

Η συγχώνευση των δυο χρηματιστηρίων, ωστόσο, ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αν τεθεί ζήτημα ανταγωνισμού, ενώ στη διαδικασία μπορεί να παρέμβει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ICE (Intercontinental Exchange), η οποία ήδη έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για το LSE και το οποίο φέρεται να εξετάζει υποβολή καλύτερης προσφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider