Corriere della Sera: Ο Κόντε δεν θα πάει στο Παρίσι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Corriere della Sera: Ο Κόντε δεν θα πάει στο Παρίσι

Δεν θα πάει την Παρασκευή στο Παρίσι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, για την προγραμματισμένη, επίσημη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, ο Κόντε δήλωσε ότι στην φάση αυτή «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της «σύγκρουσης» ανάμεσα στην Γαλλία και την Ιταλία, για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων χειρίστηκε την υπόθεση του πλοίου Aquarius, με τους εκατοντάδες μετανάστες, στο οποίο δεν επετράπη η είσοδος σε ιταλικό λιμάνι.

Στο ίδιο κλίμα, πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης διέρρεαν νωρίτερα ότι ο Κόντε φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες: «Δεν έχω καμία αμφιβολία, αν ο Μακρόν δεν ζητήσει συγγνώμη στην Ιταλία, θα μείνω στην Ρώμη. Δεν υπάρχει καμία ταλάντευση. Όποιος λαθεύει, όποιος και αν είναι αυτός, πρέπει να ζητά συγγνώμη. Να ζητηθεί συγγνώμη στην Ιταλία, πριν από εμένα. Σώσαμε εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές, όλοι η Ευρώπη πρέπει να το θυμάται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider