Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε τελικώς την πολυαναμενόμενη συνάντησή του, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν «βασισμένος στον τρομερό θυμό όσο και ανοιχτή εχθρότητα» του Κιμ, ο οποίος απείλησε τις ΗΠΑ.

Το κείμενο της επιστολής Τραμπ:

«Εκτιμούμε τον χρόνο, την υπομονή και την προσπάθειά σας με σεβασμό στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις μας σχετικά με τη συνάντηση που για καιρό περίμεναν και οι δυο πλευρές και η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Ενημερωθήκαμε ότι η συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, όμως αυτό δεν έχει σημασία. Ανυπομονούσα να βρεθώ εκεί μαζί σας. Δυστυχώς, το ύφος και η ανοιχτή εχθρότητα της πρόσφατης δήλωσής σας, με κάνει να νιώθω πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν αρμόζει μια τέτοια συνάντηση. Γι αυτό, ο λόγος της επιστολής αυτής είναι ότι η συνάντηση της Σιγκαπούρης, για το καλό και των δυο πλευρών, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, δεν θα πραγματοποιηθεί. Μιλάτε για τις πυρηνικές σας δυνατότητες, όμως οι δικές μας είναι τέτοιες που προσεύχομαι στο Θεό να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε.

Πίστευα ότι ένας υπέροχος διάλογος χτιζόταν μεταξύ μας, και σε τελική ανάλυση, μόνο αυτός ο διάλογος έχει σημασία. Κάποια μέρα, ανυπομονώ να σας γνωρίσω. Στο μεσοδιάστημα, θέλω να σας ευχαριστήσω για την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους. Ήταν μια όμορφη χειρονομία την οποία εκτιμούμε.

Αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με τη συνάντηση, μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε ή να μου γράψετε. Ο κόσμος και η Βόρεια Κορέα ιδιαίτερα, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για ειρήνη και πρόοδο. Αυτή η χαμένη ευκαιρία είναι μια πραγματικά λυπητερή στιγμή της ιστορίας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider