Με επιτυχία συνεχίζεται η «Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με επιτυχία συνεχίζεται η «Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου»

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται για την ελληνική αγορά από την «Πράσινη Εβδομάδα του Βερολίνου», μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και κηπουρικής στον κόσμο. Στην έκθεση υπάρχουν και πέντε ελληνικές συμμετοχές μεταξύ των οποίων και οι Περιφέρειεις Κρήτης και Πελοποννήσου και μέχρι στιγμής καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά του διεθνούς κοινού για τα ελληνικά τοπικά προϊόντα.

Η διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 1660 εκθέτες από 65 χώρες, οι οποίοι καταλαμβάνουν πάνω από 118.000 τετραγωνικά μέτρα και διαρκεί από τις 15 έως τις 24 Ιανουαρίου. Φέτος αναμένεται να επισκεφθούν την έκθεση περίπου 400.000 άτομα, τα δύο τρίτα των οποίων είναι καταναλωτές, οι οποίοι θα δοκιμάσουν ευρύτατη ποικιλία εδεσμάτων από όλον τον πλανήτη.

Η έκθεση διοργανώνεται για 81η χρονιά και κατά τα εγκαίνιά της ο Πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Αγροτών, Joachim Rukwied αναφέρθηκε στην ανάγκη της βιώσιμης ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι σύγχρονες προκλήσεις όπως είναι η οικονομική κρίση και το προσφυγικό.

Το παρών στην έκθεση έδωσε και ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αποστόλου, ο οποίος επεσήμανε ότι οι Έλληνες αγρότες αντιμετωπίζουν σήμερα σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και στο φορολογικό και τόνισε ότι από τους Ευρωπαίους εταίρους ζητά κατανόηση για την προσπάθεια να μετριαστούν οι επιπτώσεις των προγενέστερων λαθών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider